Basisschool

Ben jij leerkracht en wil je aan de slag met muziek in jouw klas? 123ZING is dé meest complete, eenvoudige en energieke muziekmethode voor het basisonderwijs! Nieuwsgierig? Lees hier hoe je 123ZING gebruikt op een basisschool.

Hoe gebruik je 123ZING op de basisschool?

123ZING is vanuit de basis een muziekmethode voor basisscholen. Bij Waarom 123ZING vind je alle informatie over het lesmateriaal en de leeromgeving. 

Gekleurde componeertool met instrumenten en noten
Perfect voor het digibord

De digitale leeromgeving is laagdrempelig in gebruik, waardoor je het kant-en-klare lesmateriaal altijd bij de hand hebt!

Power up energizer Haka Bodypercussie met Kirsten en Ruud
Doorlopende leerlijn 1-8

Met de doorlopende leerlijn kan de hele school in een opbouwende lijn het hele schooljaar muziekles volgen.

123ZING trainer Cassandra in de handen klappen muzieknoten in een getekende stad
650+ liedjes en lessen

123ZING biedt rijk lesmateriaal voor elk moment van de dag. Zoek gemakkelijk op klas, thema, muziekstijl of domein.

Kaptein kof in een boot in de zee met verrekijker en hoed
Didactische tips en trics

123ZING biedt je een helpende hand bij het geven van muziekles met een uitgebreide support database, gratis E-learning lessen en diverse trainingen.

meester bij digibord

NPO-Financiering en muziek met 123ZING

Met 123ZING heeft de school een methode in huis die ook tijdens de inzet van de NPO-financiering haar toegevoegde waarde heeft. Maar hoe pas je muziek in wanneer het lesprogramma al vol zit en er leervertraging ingehaald moet worden? In een blog hebben wij op een rijtje gezet hoe 123ZING hierbij kan ondersteunen.

Basisschool abonnement

Met het abonnement voor basisscholen heeft het hele team toegang tot de complete 123ZING muziekmethode en leeromgeving. De prijs van dit abonnement is opgebouwd uit een basisprijs en een prijs per leerling.

Per jaar

€110,00

+ 2,20 per leerling
Zittende kinderen in de klas met muziekinstrumenten

Scholing

123ZING biedt leerkrachten én vakleerkrachten een helpende hand bij het geven van muziekles door middel van webinars, teamtrainingen, individuele trainingen en e-learninglessen. 

Teamtraining

Kan jouw team wel een muzikale boost gebruiken? Maak kennis met alle onderdelen van de methode in de 123ZING teamtraining. Samen met de 123ZING trainer ontdekken jullie hoe jullie eenvoudig én met veel plezier muziekles kunnen geven met 123ZING.

Gratis Online Trainingen

Wil jij op een laagdrempelige manier meer te weten komen over 123ZING? Dan zijn de gratis Online Trainingen iets voor jou! Onze trainers voorzien je van praktische tips en inspiratie, zodat je direct aan de slag kunt in jouw klas! 

De Online Trainingen zijn te volgen als e-learning of als live webinar.

Ervaringen van onze gebruikers!

Met 123ZING krijgt muziekonderwijs een plek binnen jouw school, culturele instelling, PABO, kinderdagverblijf of studie. Meer dan 52.000 (vak)leerkrachten ging je voor. Lees hieronder enkele ervaringen van onze gebruikers.

Potretfoto testimonia leerkracht l Anne-Loes

Anne-Loes

Leerkracht

Wij hebben de 123ZING methode gekozen om de volgende redenen:  

Vanwege de video les (de drempel voor leerkrachten is minder groot doordat er instructie wordt gegeven door een juf), daarnaast staan de lessen met suggesties uitgewerkt. Het variërende aanbod qua lessen, plus dat de methode een leerlijn heeft. 

Portretfoto leerkracht Mike

Mike

Leerkracht

Ik geef een paar keer in de week 30 minuten muziekles. Maar daar stopt het niet. Ik zet veelvuldig korte muzikale activiteiten in tussen mijn lessen door. Of ik reserveer weer een kwartiertje om bodypercussie te doen, ritmes te herhalen en even een liedje met de boomwhackers te spelen. Ook de energizers gebruik ik wekelijks om de kinderen even lekker te laten bewegen/zingen.