Checklist muzikale school

Kijk in de checklist voor praktische tips voor de implementatie van de 123ZING muziekmethode op jullie school. 

 

Energiek getekende muziekgebouw met muzieknoten en een wereldbol

In 7 stappen naar een muzikale school

Met de 7 stappen voorzien van praktische tips wordt de implementatie van de 123ZING muziekmethode op jullie school nog makkelijker.

Zoek je extra ondersteuning?

In de 123ZING Implementatietraining voor kartrekkers muziek ga je aan de slag met het opstellen van School Muziekplan voor jouw school.

Laat zien dat jullie een muzikale school zijn

Klik op onderstaande button voor extra informatie over de #muzikaleschool.

1

Kies een beheerder en richt jullie schoolaccount in.
Maak leerkrachten en groepen aan. Kies één of meer collega kartrekkers muziek en maak hen ook beheerder in het schoolaccount.

2

Laat het team kennismaken met de methode.

Introduceer 123ZING bij een teamvergadering met een energizer of een lied, zoals bijvoorbeeld ‘Disco Supermarkt’. Muziekplezier gegarandeerd! Ook handig om te laten zien in de teamvergadering: ‘De 5 voordelen van Muziek’. Attendeer het team op de gratis online trainingSnelle Start’ (15-20 min). De beste basis voor iedereen!

3

Zorg voor deskundigheidsbevordering en inspiratie.

Bekijk het 123ZING scholingsaanbod voor een helpende hand bij het geven van muziekles. Plan een teamtraining om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en attendeer de collega’s op de gratis online trainingen voor direct toepasbare tips.

4

Creëer draagvlak en maak een School Muziekplan.

Waarom investeren jullie in muziek? Maak samen afspraken over het gebruik van 123ZING. Denk aan het volgen van de doorlopende leerlijn en bijvoorbeeld vakintegratie door muziek te verbinden met diverse leergebieden. Leg deze afspraken vast in een School Muziekplan.

5

Activeer in elke groep de Kidspagina.

Zo kunnen de kinderen op school én thuis aan de slag met de favoriete liedjes en zelf muziek maken met de 123ZING componeertools.

6

Check de schoolinstrumenten en vul indien gewenst aan.

Wij adviseren het gebruik van boomwhackers en ritme-instrumenten om de methode optimaal te benutten. Bekijk voor aanschaftips de ‘Checklist Schoolinstrumenten’.

7

Laat zien dat jullie een muzikale school zijn.

Plan door het jaar heen schoolbrede muziekmomenten, bijvoorbeeld aansluitend bij thema’s, bij Kerst en Sinterklaas, tijdens de Kindermuziekweek of tijdens een schoolfeest.

TIP: Deel jullie favoriete muziekmomenten met #muzikaleschool.

#muzikaleschool

Muziek zorgt niet alleen voor ontspanning en verbinding, muziek prikkelt ook de creativiteit en stimuleert het leren. 

Met de muziekmethode van 123ZING ervaren leerlingen het plezier van samen muziek maken. Meer weten over #muzikaleschool? Klik op de onderstaande button.