Culturele instelling

123ZING ondersteunt culturele instellingen op verschillende manieren bij het verzorgen van Muziekles op basisscholen. We denken graag met je mee. Op deze pagina lees je hoe 123ZING dit doet.

Hoe gebruik je 123ZING als culturele instelling?

Je kunt 123ZING als culturele instelling op meerdere manieren gebruiken. Het lesmateriaal kan ondersteuning bieden voor vakdocenten van de culturele instellingen die (projectmatig) muziekles geven op basisscholen of optreden als intermediair. Je kunt het lesmateriaal ook inzetten bij cursussen of projecten binnen de culturele instelling.

Projecten

Gebruik 123ZING bij het opzetten van projecten rondom actuele thema’s zoals de Kindermuziekweek.

Vakleerkrachten

Geven jullie vakleerkrachten muziekles op basisscholen in de buurt, dan biedt het lesmateriaal van 123ZING voor hen een stevige basis om op voort te borduren.

Het Logo van 123ZING met gekleurde cijfers ballonnen geel rood oranje
Intermediair

Bieden jullie basisscholen hulp bij het implementeren van muziek in de dagelijkse lespraktijk? Dan geeft 123ZING een fijne basis om muzieklessen op maat voor te bereiden.

Het Logo van 123ZING met gekleurde cijfers ballonnen geel rood oranje
Gebruik in eigen aanbod

Zet 123ZING in voor cursussen zoals AMV of kleutermuziek. Ook biedt 123ZING meerdere arrangement voor spelenderwijsorkesten en jeugdorkesten. 

Culturele instelling

Met het abonnement voor culturele instellingen kunnen 15 docenten een gebruikersaccount aanmaken. Hiermee kunnen zij gebruik maken van de ruim 650 liedjes en lessen die 123ZING rijk is, de doorlopendeleerlijn voor groep 1-8 en de 123ZING Componeertools.

Bij gebruik tijdens co-teaching lessen of projecten op basisscholen is het niet de bedoeling om de inloggegevens te delen met leerkrachten of kinderen. Mocht een school zelf toegang wensen dan kunnen ze contact met ons opnemen voor een schoolabonnement en eventueel eerst zelf een gratis 2 maanden proefabonnement aanvragen. Alleen binnen het schoolabonnement zijn leerlingcodes aan te maken zodat leerlingen in de componeertools opdrachten kunnen opslaan.

€250,00

per jaar
Zittende kinderen in de klas met muziekinstrumenten

123ZING Inspiratieworkshop

In ons lesmateriaal bieden we zoveel mogelijk aanknopingspunten voor extra of verdiepende muzikale activiteiten voor muziekdocenten van de culturele instelling. Een teamvergadering met alle docenten zou een moment kunnen zijn om een keer met een 123ZING trainer samen die mogelijkheden te verkennen.

Online én fysiek te boeken

Kosten: de eerste keer gratis (eventuele extra workshops in overleg)

Ervaringen van onze gebruikers!

Met 123ZING krijgt muziekonderwijs een plek binnen jouw school, culturele instelling, PABO, kinderdagverblijf of studie. Meer dan 52.000 (vak)leerkrachten ging je voor. Lees hieronder enkele ervaringen van onze gebruikers.

Geel rood oranje cijfer logo van 123ZING

Eileen

Cultuurcoach Nieuwe Veste Breda

Binnen ons team heeft iedere docent zijn eigen specialiteit. De een zijn kracht ligt in het inspireren van de leerkrachten, de ander bloeit  juist op van de projecten met de kinderen in de klas. Weer een andere kan zich richten op het ontwikkelen van aanvullend aanbod rondom 123ZING. Zoals bijvoorbeeld een cursus liedbegeleiding gitaar, speciaal voor leerkrachten of het ontwikkelen van workshops voor leerkrachten over het spelen op boomwhackers.

Geel rood oranje cijfer logo van 123ZING

Pieter

projectleider Servicebureau Onderwijs & Cultuur Dordrecht

In het Drechtsteden gebied is 123ZING een belangrijk onderdeel van Cultuureducatie met Kwaliteit. Het lesmateriaal van 123ZING speelt fantastisch in op allerlei thema’s die actueel zijn in het onderwijs. Daarnaast denkt en werkt  het team van 123ZING enorm mee om de koppeling naar instrumenten gebruik in de klas mogelijk te maken. Een genot om mee samen te kunnen werken!