VANAF SCHOOLJAAR 2023-2024

Hoera, Dans & Drama!

Vanaf schooljaar 2023-2024 kun je in de vertrouwde leeromgeving, aansluitend op de leerlijn muziek van 123ZING, aan de slag met Dans & Drama. Volg de leerlijnen, vol dans- en spelplezier.

Muziek, Dans, Drama – 1,2,3 keer zo leuk!

Dans&Drama van 123ZING

Waarom Dans?

Waarom Drama?

Veelgestelde vragen

Met hetzelfde plezier als je gewend bent van het vak Muziek, werk je aan Dans & Drama binnen de vertrouwde 123ZING leeromgeving. Daarnaast heb je voor zowel Dans als Drama een leerlijn tot je beschikking die aansluit bij het SLO en waarmee je van groep 1 tot en met 8 beide vakken aanbiedt.

De prijs voor Dans & Drama is per leerling. Het is een pluspakket dus je moet wel een abonnement hebben op 123ZING (muziek). 

Dans & Drama kun je niet los van elkaar aanschaffen, dit is 1 pakket. 

Wil je op de hoogte gehouden worden van de prijs zodra deze bekend wordt, meld je dan aan via het formulier onderaan deze webpagina.

De leerlijnen Dans & Drama zijn niet in plaats van de leerlijn muziek. Deze bieden een aanvulling op de bestaande leerlijn muziek of zijn als zelfstandige leerlijnen te volgen.

Uniek is dat er een koppeling gemaakt wordt met de leerlijn muziek. Daarnaast biedt ieder lesblok de mogelijkheid om deze af te sluiten met een les waarbij dans, drama en/of muziek kan worden gecombineerd. 

De leerlijnen Dans & Drama bieden dezelfde bekende structuur als die je van de 123ZING muzieklessen gewend bent. Dit betekent dat je als leerkracht in ieder geval actief meedoet met de aangeboden les. De methode begeleidt je in de didactische werkvormen en opbouw. Je hóeft de les dus niet helemaal zelf te kunnen geven, maar het is wél mogelijk! 

Vanaf de start van schooljaar 2023-2024 is er na iedere schoolvakantie een lesblok met minimaal vier lessen voor je beschikbaar. Dit geldt voor zowel dans als drama.

Direct bij aanvang van schooljaar 2023-2024. 

Alle lessen kunnen starten in het klaslokaal. Soms kunnen de tafels en stoelen blijven staan, soms dient er ruimte gemaakt te worden of kan er naar het speellokaal worden uitgeweken. 

Nee, je kunt gewoon inloggen met je bestaande 123ZING inloggegevens. 

Vanaf schooljaar 2023-2024  vind je binnen de rubriek Online Trainingen ook didactische tips en praktische handvatten voor Dans & Drama. Meer info over eventuele teamtrainingen Dans & Drama volgt.

De lessen worden zo aangeboden dat deze per discipline gescheiden van elkaar kunnen worden getoond. Het is ook mogelijk om in ál het materiaal te zoeken, bijvoorbeeld op thema. 

Zeker! Via de bekende 123ZING Kidspagina loggen kinderen eenvoudig in om verder te werken aan dans en spel. 

Maak kennis met team Dans & Drama

Sander van den Brink
coördinator dans en drama
Jolijn Zwart
ontwikkelaar drama
Valerie Luijten
ontwikkelaar dans, dans instructrice
Evelien Isphording
ontwikkelaar drama
Kirsten Boere-Vermeij
coördinator marketing & communicatie, ontwikkelaar dans, zangeres

Op de hoogte blijven en/of aanmelden als testklas.

Vul onderstaand formulier in om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van Dans & Drama, en/of meld je aan als testklas en maak als eerste kennis met het nieuwe Dans- & Dramalesmateriaal!