Doorlopende leerlijn

Kies voor structureel muziekonderwijs in alle groepen met behulp van de doorlopende leerlijn van 123ZING. De leerlingen ontdekken aan de hand van 40 muzikale thema’s de wereld van muziek.

Jongen met sambaballen en meisje met vingers in de lucht met de bewegende leerlijn

Waarom kies je een doorlopende leerlijn?

Een school waaruit wekelijks uit ieder lokaal muziek klinkt, dat bereik je met de doorlopende leerlijn van 123ZING!

Het hele schooljaar muziek

Met de doorlopende leerlijn voor groep 1-8 kan de hele school in een opbouwende lijn het hele schooljaar aan de slag met muziek.

De 123ZING muziekmethode robot met muzieknoten
40 Muzikale thema's

De leerlijn van 123ZING omvat 40 muzikale thema’s die volledig aansluiten op de leerlijn muziek van het SLO (5 thema’s per leerjaar). Binnen elk thema leren de leerlingen praktische vaardigheden om samen muziek te maken en te begrijpen.

Alle domeinen van muziek icoon met verschillende kleuren en een muzieknoot
Alle domeinen van muziek
Binnen de leerlijn komen alle domeinen van muziek aan bod (zingen, muziek maken, luisteren, noteren, bewegen, creëren en componeren), net als alle muzikale parameters volgens het Klank-Vorm-Betekenismodel..
123ZING Cassandra trainer met thema borden leerlijn Thema A B

Opbouw leerlijnthema's

Per schooljaar biedt de 123ZING muziekmethode voor elke groep 5 leerlijnthema’s (40 in totaal). De start van een thema is direct na elke vakantie. Ieder thema biedt kant-en-klaar lesmateriaal voor 6 à 7 weken muziekplezier. In te zetten als een muziekles van 30 minuten per week of meerdere korte momenten. 

Per leerlijnthema: