Gratis 123ZING downloads

Download hier gratis werkbladen, posters, een vrolijke boomwhacker vlaggenslinger en meer handige 123ZING gadgets.  Wil je ook gratis liedjes om te proberen? Check dan onze probeerliedjes.

123ZING muziekslinger

Knip de kaartjes uit (lamineer ze eventueel) en maak met elkaar een muziekstuk door de kleuren in een eigen volgorde te leggen. Tevreden? Bevestig de kaartjes dan aan een koord en speel het muziekstuk samen op boomwhackers of klankstaven. Jullie feestmuziek is klaar!

Bekijk meer informatie over de muziekslinger.

123ZING ritmeslinger

Knip de kaartjes uit (lamineer ze eventueel) en maak met elkaar een muziekstuk Tevreden? Bevestig de kaartjes dan aan een koord en speel het muziekstuk samen!

Leerlijnposter A3

Download de leerlijnposter en zie in een oogopslag voor alle groepen de complete leerlijn van 123ZING in beeld. Hang de poster op in de teamkamer of knip jouw deel eruit en hang deze in de klas.

Liedsuggesties bij thematitels
Download het overzicht van 123ZING liedjes en lessen bij de Kinderboekenweek thematitels van 2021. Met het gratis proefabonnement kun je naast alleen alle les- en liedsuggesties bij thematitels óók de rest van de 123ZING muziekmethode ontdekken!
Knipblad racewagens

Zing samen het lied To The Max en race mee op je kazoo! Hoe je dit precies doet, leer je in de speciale kazoo zangles. Ook hebben we voor dit lied een racewagen ontworpen, die je makkelijk om de kazoo heen kunt vouwen. Zo wordt de race nog leuker!

Zing en race mee met dit lied.

Inhoudlijst ritmebox

123ZING biedt veel lesmateriaal om met instrumenten aan de slag te gaan. Ben je benieuwd wat wij adviseren? Download en bekijk de 123ZING Ritmebox inhoudslijst.

Werkvormen

Binnen 123ZING wordt gewerkt met iconen die staan voor verschillende actieve werkvormen. Download de iconen en druk ze af. Zo kun je bijvoorbeeld in je dagplanning aangeven dat je tijdens muziek aan de slag gaat met boomwhackers, creëren of een andere werkvorm!

123ZING beroepenslinger

Met deze leuke beroepen slinger kan je gelijk actief aan de slag met muziek! De beroepen sluiten aan bij het kinderboekenweek thema van dit jaar ‘worden wat je wil’ en is geschikt voor groep 1 t/m 4. De beroepen slinger bestaat uit verschillende beroepen

Methode documenten

Digitale brochure

Lees alle informatie over de 123ZING Muziekmethode in de compacte brochure.

TIP: Print de brochure en leg hem in de koffiekamer. Zo komen je collega’s ook alles te weten over 123ZING!

NPO gelden PDF

Muziek is inmiddels niet meer weg te denken uit school, maar hoe pas je muziek in wanneer het lesprogramma al vol zit en er leervertraging ingehaald moet worden?

Redenen voor muziekonderwijs

Waarom is muziek belangrijk op school? En hoe helpt muziek
leerlingen om zich te ontwikkelen? Méér Muziek in de klas vroeg
wetenschapsjournalist Mark Mieras om het onderzoek op een rijtje
te zetten. Hier een samenvatting van zijn bevindingen.

Ik En Jij - Flyer schoolbrede aanpak

Speciaal voor de Kindermuziekweek maakte 123ZING het lied ‘Ik En Jij’ rond het thema ‘vrienden’. Bij dit lied vind je allerlei muzikale extra’s voor groep 1/tm 8. Je vindt alle onderdelen in het lesoverzicht. Met onze praktische tips kun je gemakkelijk schoolbreed aan de slag!