Lestips voor het gebruik van de muziekslinger in groep 1 – 8

Kinderen met de boomwhackers meespelen met de kaartjes van de muziekslinger

Algemene introductie

Met deze vrolijke muziekslinger breng je direct muziek in de klas! De muziekslinger bestaat uit gekleurde kaartjes met daarop de notennamen C – D – E – F – G – A – B en C’. C’ is een octaaf hoger dan de C. Hang de kaartjes aan de waslijn en speel je eigen melodie met boomwhackers of andere instrumenten in de kleuren van de boomwhackers.

Tip: download de muziekslinger

Wil je de muziekslinger ook in jouw eigen klas inzetten? Klik op onderstaande knop en download de muziekslinger. Voor optimaal componeer plezier print je 3 sets van de slingers. Voor duurzaam gebruik is het handig om de kaartjes te lamineren.

Kleurnotatie introductie

De kleuren van de kaartjes komen overeen met de kleuren van de boomwhackers. Deze instrumenten zijn stevige, gekleurde plastic buizen die je bespeeld door ermee op je handpalm te slaan. Iedere boomwhacker heeft zijn eigen toon én kleur. Aan de hand van kleurnotatie kun je al snel met de boomwhackers aan de slag. Naast de muziekslinger biedt 123ZING binnen de digitale leeromgeving ook andere manieren om met boomwhackers en kleurnotatie aan de slag te gaan. Zo zijn er tal van kant-en-klare-boomwhackermeespeelstukken, de Boomwhacker Tool en de Teken & Stempel Tool.

Wil je graag meer weten over boomwhackers en de aanschaf ervan? Kijk dan op onze instrumenten pagina.

Voor meer praktische tips vind je binnen de leeromgeving, in de rubriek Support, voor alle groepen een e-learning les over boomwhackers. Hierin geven we tips en laten we je zien welk materiaal geschikt is voor jouw groep! Bekijk de e-learning lessen hier.

Kinderen bij met de kaartjes van de muziekslinger

Tips voor het gebruik van de muziekslinger:

NIEUW! FLAMINGO

Zing mee met deze vrolijke energizer en voer de bewegingen uit op twee benen en daarna.. op één been.