FAQ Kidspagina

Leuk dat jouw meester of juf een 123ZING Kidspagina heeft aangemaakt voor jouw groep op school. We hopen dat je met veel plezier met de liedjes, lessen en studio aan de slag gaat!

Heb je vragen over de Kidspagina? Hier hebben we een aantal vragen verzameld om je verder te helpen!

icoon met 3 vraagtekens

Vragen over inloggen

Ga naar kids.123zing.nl en log in met de inloggegevens die je van jouw meester of juf hebt ontvangen. Je kan inloggen met de groepsgegevens of met jouw persoonlijke leerling code. 

In de klas werken jullie met 123ZING. Jouw meester of juf kan liedjes en lessen klaarzetten op de Kidspagina van jouw groep, zodat je thuis verder kan oefenen! Maar je kan ook aan de slag met de 123ZING Componeertools in de Studio op de Kidspagina. Zo kan je ook thuis muziek maken.

Als je inlogt met jouw persoonlijke leerlingcode, kan je muziekstukken die je hebt gemaakt met de 123ZING Componeertool opslaan in jouw eigen Studiomap. Zo kan je altijd op een ander moment verder werken. Heb je geen leerlingcode gekregen, dan kan je niet opslaan. Jouw meester of juf kan een leerlingcode aanmaken, vraag hem of haar of dit mogelijk is.

Ja, dat kan! Als je hebt ingelogd met de inloggegevens van de groep, kan je altijd nog jouw persoonlijke leerlingcode. Dit kan rechtsboven.

Als jouw inlogcodes niet werken, controleer dan eerst nog een keer goed of je alles juist hebt ingevuld. Is alles ingevuld? Vraag dan jouw meester of juf om te controleren of de inloggegevens nog goed zijn die je hebt. In een nieuw schooljaar kan het zijn dat er voor jouw groep nieuwe codes zijn aangemaakt.

Jazeker! Jouw school heeft een abonnement op 123ZING en daardoor kan jij gewoon gratis gebruik maken van de 123ZING Kidspagina!

Nee, dat mag niet. De inloggegevens zijn strikt persoonlijk. Als hun school een abonnement heeft bij 123ZING, kunnen ze wel aan hun eigen meester of juf vragen naar een kidspagina voor hun eigen groep.

Geen paniek… Vraag aan jouw meester of juf deze nog een keer uit te delen!

De 123ZING Kidspagina werkt het best met Chrome. Heb je geen Chrome, gebruik dan een andere browser. We kunnen dan niet garanderen dat alle functies optimaal werken, zoals de componeertools.

Liedjes en lessen

De liedjes en lessen die zijn klaargezet zie je direct als je bent ingelogd. Staat er nog niets? Dan is het tijd om  jouw meester of juf te vragen om liedjes toe te voegen.

Klik op de knop aan de rechterkant van het lied of de les. Je kan direct aan de slag. Alle onderdelen die je in de klas ziet, staan ook voor jou klaar!

Nee, dat kan niet. Maar je kan wel op elke computer, telefoon of tablet met internet de liedjes en lessen openen. 

Nee, dit kan niet. De Kidspagina is voor jouw groep. Kinderen die ook liedjes en lessen van 123ZING willen doen, kunnen aan hun eigen meester of juf vragen of de school een abonnement op 123ZING heeft. Als dat zo is, kan voor hun groep ook een Kidspagina worden gemaakt. 

Waarschijnlijk is de naam van de groep nog niet aangepast door de meester of juf.  

Jouw meester of juf bepaalt welke liedjes en lessen jij ziet. Als zij iets weghalen, zie je het niet meer op de Kidspagina. Als er teveel liedjes of lessen op de 123ZING Kidspagina staan, kan het ook gebeuren dat iets niet meer zichtbaar is.

Jouw meester of juf! Staat er niets op de Kidspagina, vraag dan of jouw favoriete liedjes kunnen worden toegevoegd. 

Alleen jouw meester of juf kan liedjes en lessen toevoegen aan de kidspagina. Bij hem of haar zul je dan een verzoekje moeten indienen.

Controleer of je bent verbonden met goed internet en of je met de aangeraden browser Chrome werkt. Dit kan het probleem oplossen. Blijft een specifiek lied het niet goed doen, vraag dan je ouders/verzorgers om een mail te sturen naar onze klantenservice.

123ZING Studio

In de 123ZING Studio kan je aan de slag met de Componeertools. Je kan muziekstukken maken en deze opslaan als je hebt ingelogd met jouw persoonlijke leerlingcode. De 123ZING Studio is voor alle leerlingen die inloggegevens hebben gekregen van hun meester of juf en op school werken met de 123ZING Muziekmethode.

Jazeker! Je hebt natuurlijk internet nodig om in te loggen op de 123ZING Kidspagina van jouw groep. Eenmaal ingelogd kan je aan de slag met de componeertools in de studio.

Ja, dat kan. Je kan je muziekstuk alleen niet opslaan. Let daarom goed op dat je met jouw leerlingcode inlogt, zodat je muziekstuk bewaard kan worden om later aan verder te werken.

Heb je (nog) geen leerlingcode gekregen, vraag dan aan jouw meester of juf of dit mogelijk is.

Bij vrij werken in de studio, dus zonder opdracht die de meester of juf heeft klaargezet voor jou, kan alleen jij zien wat je hebt gemaakt. Je kan de muziekstukken wel downloaden als audiobestand, zodat je het kan laten horen aan anderen. En natuurlijk kan je het in de klas laten horen als je inlogt op de 123ZING Kidspagina met je leerlingcode.

Als de meester of juf een opdracht voor je heeft klaargezet, dan ziet hij of zij dit in hun leerkrachtaccount. 

Waarschijnlijk heb je ingelogd met het wachtwoord van de groep. Om muziekstukken op te slaan, moet je jouw leerlingcode gebruiken. Je kan rechtsboven altijd nog jouw leerlingcode invullen. 

Heb je (nog) geen leerlingcode gekregen, vraag dan aan jouw meester of juf of dit mogelijk is.

Nee, dat is niet mogelijk. Sla daarom altijd je muziekstuk op als je stopt met componeren.

Als je op school aan het werk bent en een klasgenootje na jou aan de slag gaat, kies je voor ‘Wissel leerling’. Hij of zij kan dan met de eigen leerlingcode inloggen op de Kidspagina van jullie groep. En hoeft dus niet het opnieuw naar kids.123zing.nl. 

Componeertools

Met de 123ZING Componeertools maak je zelf online muziek. Je vindt ze op de 123ZING Kidspagina van jouw groep in de 123ZING Studio.

Er zijn vier componeertools: de Stippen Tool, Ritme Tool, Boomwhacker Tool en Drum & Bass Tool.
Heb je via school een leerlingcode gekregen, dan is het mogelijk jouw muziekstukken op te slaan. Heb je alleen een groepscode, dan kan je wel met de Componeertools werken, maar kan je jouw muziekstuk niet opslaan.

Met de Stippen Tool maak je een muziekstuk met hard en zacht. Bekijk hieronder de tutorial.
Met de Ritme Tool maak je een ritme met de rimte-iconen die je uit de 123ZING Methode kent. Je kan ook een tafelritme maken waarbij je niet instrumenten maar handen gebruikt.
Met de Boomwhacker Tool componeer je een melodie in boomwhackerkleuren. Je kan kiezen uit verschillende klanken. Maak meerdere patronen om langere muziekstukken te maken.
Met de Drum & Bass Tool maak je een beat door een drumritme én een melodie te combineren! Je componeert met verschillende ‘kits’ zoals de Electro Kit of de Beatbox Kit.

Op de 123ZING Kidspagina vind je de 123ZING Studio. Hier staan alle Componeertools voor je klaar. Kies voor ‘Nieuwe compositie’ en maak een keuze uit één van de Componeertools. 

Heb je geen leerlingcode, maar wel een groepscode, dan kan je gewoon aan de slag in de 123ZING Studio. Je kan je muziekstuk allen niet opslaan. 

Heb je helemaal (nog) geen inloggegevens gekregen voor de 123ZINGKidspagina? Vraag de meester of juf deze dan aan te maken. Zij kunnen dan gelijk leerlingcodes aanmaken zodat je jouw muziekstukken kunt opslaan. 

Heeft jouw school geen abonnnement op 123ZING? Dan is het helaas niet mogelijk met de componeertools te werken, omdat de 123ZING Kidspagina bij het abonnement hoort. Vraag jouw meester of juf een kijkje te nemen op www.123zing.nl

Scholen met een abonnement op 123ZING, kunnen een 123ZING Kidspagina aanmaken. De componeertools zijn dus voor leerlingen en leerkrachten van scholen die werken met de 123ZING Muziekmethode.

De Stippen Tool is al geschikt voor kinderen vanaf groep 1-2, maar ook in groep 8 kan je hier nog leuk mee werken.
De Ritme Tool en Boomwhacker Tool is vooral geschikt voor kinderen vanaf groep 3-4 en met de Drum&Bass Tool werk je binnen de methode vanaf groep 7 en 8. Maar natuurlijk mag je zelf bepalen met welke Tool je graag wilt werken!

Vraag niet gevonden?

Heb je jouw vraag kunnen vinden en is alles duidelijk? Log dan snel in op de Kidspagina en ga aan de slag!

Contact opnemen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze klatenservice.