Instrumenten

123ZING biedt veel lesmateriaal om met instrumenten aan de slag te gaan. Door de inzet van instrumenten kunnen leerlingen op eenvoudige en speelse wijze zelf muziek maken en wordt de methode optimaal benut.

Instrumenten & 123ZING

Binnen de 123ZING muziekmethode wordt met name gewerkt met ritme-instrumenten en boomwhackers. Zo ontdekken leerlingen ritme, melodie, harmonie en akkoorden. Daarnaast biedt de methode ook materiaal om aan de slag te gaan met melodische instrumenten. Verder leren de leerlingen binnen de doorlopende leerlijn over een breed scala aan instrumenten uit de popmuziek, jazz, klassieke muziek en wereldmuziek.

In de methode:

Wat heb ik nodig?

Wij adviseren om ritme-instrumenten en boomwhackers op school aan te schaffen. Lees hieronder meer over deze instrumenten. In de methode vind je ook verdiepend materiaal voor melodische instrumenten. Dit kan interessant zijn voor bijvoorbeeld vakleerkrachten, muziekscholen etcetera. 

Gekleurde boomwhackers groen geel oranje rood paars roze
Boomwhackers

Boomwhackers zijn gekleurde, holle, kunststof buizen, verschillend in lengte en daardoor verschillend in toon.

Ritme instrumenten box compleet
Ritme-instrumenten

Ga snel aan de slag met ritme-instrumenten. We verdelen deze in drie ritme groepen met herkenbare iconen.

Melodische instrumenten gitaar saxofoon trompet viool keyboard xylofoon
Meer instrumenten

Binnen 123ZING zijn er verschillende mogelijkheden om ook andere instrumenten in te zetten.

Boomwhackers

Boomwhackers zijn gekleurde, holle, kunststof buizen, verschillend in lengte en daardoor verschillend in toon. Met boomwhackers leer je ritme, melodie, harmonie en akkoorden op een speelse manier. Binnen 123ZING vind je veel bijpassende boomwhacker-arrangementen die je via de handige meespeelvideo’s op het digibord gemakkelijk meespeelt. Een aanrader voor iedere klas!

meisje met boomwhacker en boomwhacker tegels van 123zing
Kind met tamboerijn en ritme instrumenten icoon trommels met vel slag instrumenten schudinstrumenten

Ritme-instrumenten

Binnen de methode wordt veel gewerkt met ritme-instrumenten. Deze zijn onderverdeeld in drie ritmegroepen met drie herkenbare iconen. Via de handige meespeelvideo’s zijn de instrumenten snel en zonder uitleg in te zetten! Speciaal voor gebruikers van 123ZING hebben we de 123ZING Ritmebox vol met ritme-instrumenten samengesteld.

Meer instrumenten

Zijn er andere instrumenten aanwezig op school, of ben je op zoek naar meer uitdaging? Dat kan! 123ZING biedt extra verdiepend lesmateriaal voor blaas-, snaar-, strijk-, slaginstrumenten en toetsen. Interessant voor bijvoorbeeld vakleerkrachten, muziekscholen en samenwerkingen met (jeugd)orkesten. Of start je eigen schoolorkest! 

gekleurde xylofoon met Wilhelmus bladmuziek voor boomwhackers

Instrumenten voor het jonge kind

Passend bij het peuter- en kleuterlesmateriaal binnen de methode heeft 123ZING samen met TUTTI TIMBRI klankkisten gemaakt vol unieke, duurzame houten instrumenten speciaal ontworpen voor het jonge kind!

Instrumenten aanschaffen

Via diverse webshops kun je bovengenoemde instrumenten aanschaffen. 123ZING verkoopt zelf geen instrumenten.
logo van schoolinstrumenten.nl
School instrumenten
Groen en blauw logo kindermuziek winkel logo
Kindermuziek winkel
Groen Tutto Timbri logo
Tutti Timbri

Ervaringen van onze gebruikers!

Met 123ZING krijgt muziekonderwijs een plek binnen jouw school, culturele instelling, PABO, kinderdagverblijf of studie. Meer dan 52.000 (vak)leerkrachten ging je voor. Lees hieronder enkele ervaringen van onze gebruikers.

Portretfoto testimonial vakdocent

Desirée

Vakdocent

Ik gebruik graag instrumenten. Dit om aan de docenten te laten zien dat het op een makkelijke manier kan. Dit gedeelte vinden de kinderen vaak het leukst … lekker bezig zijn.

Mijn mooiste 123ZING moment is dat ik allemaal blije koppies in de klas heb omdat ze merken dat ze samen muziek aan het maken zijn en het nog mooi klinkt ook. Dit kan zingend zijn maar ook met instrumentjes.

Geel rood oranje cijfer logo van 123ZING

Tessa

Leerkracht

Bij de wekelijkse thema’s in de klas doe ik regelmatig een muziekactiviteit, soms een herhaling uit het leerlijnbord, soms een los liedje, of juist een les met instrumenten!

Sinds we de 123ZING methode op school gebruiken wordt er daadwerkelijk in alle groepen muziek gegeven! Dat was in de jaren daarvoor niet het geval.