Kinderboekenweek 2021

Ik word lekker wat ik wil!

Bandenplakker, koekenbakker, druivenpitter of babysitter bij een krokodil. In het nieuwe Kinderboekenweeklied van 123ZING, geschreven door Jeroen Schipper, ontdekken Liv en Rafael wat zij later willen worden. Ga mee op ontdekking, maar word vooral lekker wat jij wil!

In het lespakket van 'Ik Word Lekker Wat Ik Wil'

Het complete lespakket wat hoort bij het lied ‘Ik Word Lekker Wat Ik Wil’ is toegankelijk via de 123ZING lesplayer. Klik in de player, linksonder, op leerkrachtinformatie voor een handige lesvoorbereiding. 

Heb je een 123ZING (proef)abonnement? Dan vind je in het lespakket ook een opdracht in de 123ZING Componeertool, ‘Componeer je eigen beroepenbeat’

Speciaal voor groep 1,2,3

Voor de jongste muzikanten hebben we ook een te gek Kinderboekenweeklied gemaakt, namelijk ‘Weet Jij Wat Voor Werk Ik Doe’. Bij dit lied vind je ook een dansles en een Stippentool die helemaal aansluit bij het lied. 

Tips voor een schoolbrede uitvoering

Ik Word Lekker Wat Ik Wil is uitermate geschikt om schoolbreed in te zetten. Door de vele verschillende onderdelen, zoals zang, dans, bodypercussie en spelenderwijsorkest, kun je er een gezamenlijke presentatie van maken. Laat de verschillende groepen bijvoorbeeld een onderdeel van het lespakket presenteren.

Liever presenteren zonder scherm? Met name de dans, de bodypercussiepartij en het ritme kunnen goed uit het hoofd en zonder digibord uitgevoerd worden!

Maak je eigen beat met de beroepenslinger

Componeer je eigen beroepenbeat met deze leuke slinger!

Download de verschillende beroepen stippen, knip ze uit en hang ze in een zelfgekozen volgorde aan een waslijn. Bedenk bij elk beroep een eigen geluid en vorm met elkaar een beroepenorkest! 

Extra leuk is dat er een blog is geschreven met allerlei leuke tips voor het gebruik van de beroepenslinger! Bekijk deze tips via onderstaande knop.

Win een Meet & Greet!

Nieuwsgierig naar het werk dat Sebastian en Kirsten doen bij 123ZING? Ontdek dit in een live Meet & Greet. Sebastian en Kirsten komen dan bij jou in de klas; dé kans om hen het hemd van het lijf te vragen! 

Maak samen met je klas een eigen versie van ‘Ik Word Lekker Wat Ik Wil’ en doe mee! Uit alle aanmeldingen wordt een winnaar gekozen! 

Het werkt heel erg simpel. Voer de opdracht zo origineel mogelijk uit en lever hiervan een filmpje in via het WhatsApp-nummer (06-59330515) en wie weet winnen jullie wel!

Actievoorwaarden:

Op vrijdagochtend 8 oktober tussen 11 en 12 uur maken we de winnaar bekend, dus zorg dat de juf of meester telefonisch bereikbaar is. 

De Meet & Greet vindt in overleg plaats op donderdag 14 oktober. Dit stemmen we af met de juf of meester.

Aan de videoclip van ‘Ik Word Lekker Wat Ik Wil’ werkten mee:

Tekst:
Jeroen Schipper

Muziek:
Jeroen Schipper, Sebastian van Zuijlen

Arrangement: 
Sebastian van Zuijlen

Regie & video:
Sebastian van Zuijlen, Nicky de Jong, Max van Zuilen, Thijs van Gurp

Zang:
Liv Pelsmaeker 

Rap:
Rafael Barbu 

Band:
Sem, Tibbe, Jason

Popschool ToBe – Joey Timmers 

Slagwerk:
Loïs, Pixie, Niek, Tom
Muziekhuis Oudewater – Patrick Streng 

Choreografie:
Kirsten Boere-Vermeij 

Dansers:
Liv, Roos, Nena, Dilysha, Hanna
Dans & Balletstudio Westside – Michelle Storm

Acteurs ouders en grootouders:
Carlos de Vries, Isa van der Wee, Joyce van Baaren, Rudy Pelsmaker

Licht en geluid:
Klaproos Culturele Ondersteuning

Locatie:
Werkspoorkathedraal Utrecht, Muziekhuis Oudewater

Styling, kap & grime:
Daniella Hauser 

Design & montage:
Max van Zuilen, Sebastian van Zuijlen 

Productie:
Kirsten Boere-Vermeij, Loes van Zuijlen- de Vos

Backstage vlog:
Sjors van Zandwijk 

Kinderbegeleiding:
Danielle Stellingwerff

Catering:
Linda van Dam

Eindproductie:
123ZING

Win een Meet & Greet!

Nieuwsgierig naar het werk dat Sebastian en Kirsten doen bij 123ZING? Ontdek dit in een live Meet & Greet. Sebastian en Kirsten komen dan bij jou in de klas; dé kans om hen het hemd van het lijf te vragen!