Muziek Is Van Iedereen

Spelenderwijs is een samenwerking tussen KNMO, WMC, Cultuurmij Oost, Kunstwerk! (voorheen Musiater) en 123ZING en ontwikkelt een samenspeelmethodiek die aansluit op de binnenschoolse ontwikkelingen van de afgelopen jaren en de naschoolse mogelijkheden van muziekscholen en muziekverenigingen.

Over het lied

Het lied ‘Muziek Is Van Iedereen’ is gelanceerd ihkv het project Spelenderwijsorkest. Het is geschreven door Jeroen Schipper en voorzien van speciaal arrangement door Ivo Kouwenhoven.

Het arrangement voor orkesten is zo opgebouwd, dat in de klas al kan worden geoefend. Ook zonder instrumenten! Klap of speel mee met de witte bolletjes die boven in de video verschijnen. Zo leer je met elkaar de juiste plaats van de noten die zullen worden geoefend met het orkest. Door dit veel te herhalen, zorg je er bovendien voor dat deze ‘accenten’ in het muzikaal geheugen worden verankerd. En zo wordt het spelen weer makkelijker!

Ook voor kinderen die niet in een orkest spelen, is het meeklappen waardevol: je muzikaliteit wordt aangesproken en je gevoel voor maat. Bovendien is het ook vooral leuk om te doen en te gek als het lukt met de hele klas!

Groep

3, 4, 5, 6, 7, 8

Duur

03:45

Tempo

Medium

Jaar