Componeertools

Met de Componeertools van 123ZING kunnen leerlingen van groep 1 t/m 8  aan de slag met het zelf creëren en componeren van muziek. In een handomdraai maken zij eigen composities op het digibord of in de 123ZING studio.

Creëren & Componeren

Creatief denken, samenwerken, kritisch denken en communiceren komen samen als leerlingen een eigen compositie maken. Zelf muziek creëren en componeren sluit bijzonder goed aan bij werken aan 21e eeuwse vaardigheden. Binnen de 123ZING Muziekmethode wordt aan het component creëren en componeren veel aandacht aan geschonken door middel van:

Leerkracht voor digibord met componeertool prikbord en liedjes

Digitaal creëren en componeren met de 123ZING Componeertools

Met de 123ZING Componeertools maken leerlingen van alle groepen in een opbouwende lijn op speelse en intuïtieve wijze kennis met het proces van creëren binnen muziek. De Componeertools sluiten uitstekend aan bij de muzikale vaardigheden die aan bod komen in de lessen van de doorlopende leerlijn. 123ZING heeft vier Componeertools ontwikkeld.

De Stippentool

Met de Stippentool creëer je eenvoudig een meespeelarrangement van stippen in drie verschillende groottes (hard, medium, zacht) óf verschillende kleuren. Naast witte stippen kan er gecomponeerd worden met de kleuren van de boomwhackers en in sommige gevallen met plaatjes.

De Ritmetool

Met de Ritme Tool creëer je eenvoudig een meespeelarrangement van de drie ritme-iconen (kruisje, rondje, driehoekje) in drie verschillende sporen. Ook is het mogelijk een tafelritme te componeren. Je ziet en hoort direct wat je hebt gemaakt en kunt dit eventueel meespelen op ritme-instrumenten.

Boomwhackertool

Met de Boomwhackertool creëer je eenvoudig een meespeelarrangement met boomwhacker kleuren. Je kunt kiezen uit verschillende geluiden en verschillende toonsoorten. Je ziet en hoort direct wat je hebt gemaakt! Extra leuk is om je eigen creatie mee te spelen met boomwhackers. 

Drum & Bass Tool

Met de Drum & Bass Tool creëer je eenvoudig een beat in verschillende sporen, als een echte DJ/producer. Je ziet en hoort direct wat je hebt gemaakt!