Muziekslinger

Met de 123ZING muziekmethode kun je van elke muziekles een feestje maken! Daarom ontvang je als proefabonnee in het 123ZING welkomstpakket een feestelijke muziekslinger waarmee je zelf bijpassende feestmuziek kunt maken. Download gratis extra muziekslingers voor de hele school!

Maak van elke muziekles een feest!

Met 123ZING haal je de meest complete, eenvoudige en energieke muziekmethode in huis! Hiermee kan iedereen in een handomdraai muziek maken en beleven. Daarmee wordt muziekles op school voor iedereen een feestje! 

Verschillende
muziekslingers

Gekleurede vlaggen lijn met noten E A D G C
Boomwhackerslinger

Knip de kaartjes uit (lamineer ze eventueel) en maak met elkaar een muziekstuk door de kleuren in een eigen volgorde te leggen. Tevreden? Bevestig de kaartjes dan aan een koord en speel het muziekstuk samen op boomwhackers of klankstaven. Jullie feestmuziek is klaar!

Beroepenslinger

Met deze leuke beroepen slinger kan je gelijk actief aan de slag met muziek! De beroepen sluiten aan bij het kinderboekenweek thema van dit jaar ‘worden wat je wil’ en is geschikt voor groep 1 t/m 4. De beroepen slinger bestaat uit verschillende beroepen

Ritmeslinger

Knip de kaartjes uit (lamineer ze eventueel) en maak met elkaar een muziekstuk Tevreden? Bevestig de kaartjes dan aan een koord en speel het muziekstuk samen!

Tips bij de muziekslinger

Maak met elkaar jullie eigen feestmuziek door de gekleurde vlaggen van de muziekslinger in een zelf verzonnen volgorde op te hangen. Tevreden? Speel jullie eigen compositie op boomwhackers. In een blog hebben we meer leuke tips over kleurnotatie, boomwhackers en de muziekslinger voor je op een rij gezet.

Print & Lamineer 3 sets

Voor optimaal componeer plezier print je 3 sets van de slingers. Voor duurzaam gebruik is het handig om de kaartjes te lamineren. Heb je geen plek om de slinger op te hangen? Dan kun je de kaartjes ook los op de tafel of op de grond leggen.

 

En daar gaan we!

Tel voordat je gaat spelen altijd af met ‘En Daar Gaan We’ zo weten de leerlingen wat het tempo wordt en wanneer ze moeten beginnen!

Raad het lied

Hang zelf het begin van een bekend kinder- of popliedje op. Kunnen de leerlingen ontdekken met welke tonen het liedje verder gaat? Probeer maar uit met ‘Vader Jacob’ (C-D-E-C-C-D-E-C-E-F-G-E-F-G)! In het blog hebben we voorbeeldzinnen onder elkaar gezet.