Het Concertgebouw en 123ZING bundelen de krachten

Zwart logo Het Concertgebouw

Het afgelopen jaar heeft de 123ZING Muziekmethode grote stappen gemaakt! Sinds de lancering van onze nieuwe digitale lesomgeving en de nieuwe lessen voor de doorlopende leerlijn hebben we veel positieve reacties op onze muziekmethode ontvangen. We hebben veel scholen blij gemaakt met ons lesmateriaal en de trainingen. Die ontwikkelingen zijn niet onopgemerkt gebleven.

Per vandaag kunnen wij met trots meedelen dat wij een bijzondere samenwerking aangaan met Het Concertgebouw. Dit is reden voor een feestje en daarom trakteren wij nieuwe klanten en onze zeer gewaardeerde bestaande klanten op een feestkorting.

Lees hieronder het gezamenlijke bericht.

Het Concertgebouw en 123ZING bundelen de krachten

Ruim een jaar na de lancering van de digitale muziekmethode Kazoo maakt Het Koninklijk Concertgebouw bekend dat het zijn krachten bundelt met het team achter de digitale muziekmethode 123ZING. Aanleiding voor de samenwerking is de wens om versnippering van het aanbod van muziekmethodes zoveel mogelijk te voorkomen. Het gezamenlijke doel – ieder kind weer elke week muziekles op school – staat hierbij voorop. Concreet betekent het dat de door Blink ontwikkelde modules van Kazoo – die in januari jongstleden de NOT Innovatie Award 2017 gewonnen hebben – zullen worden toegevoegd aan het aanbod van 123ZING.
 
Kazoo gaat op in 123ZING omdat 123ZING al bijna klaar is met de ontwikkeling van de muziekmethode en de doorontwikkeling van Kazoo nog veel tijd en geld zou kosten. Daarnaast heeft 123ZING een uitgebreid coachingsaanbod op het gebied van training en ondersteuning van scholen bij de omslag naar wekelijks muziekles. Dat maakt 123ZING en Het Concertgebouw tot logische partners.
 
Scholen die al hebben gekozen voor Kazoo worden in de gelegenheid gesteld om over te stappen naar 123ZING. Ook is in samenspraak met een aantal fondsen, die ruimhartig geld beschikbaar stelden voor de ontwikkeling van Kazoo, besloten dat de resterende middelen door Het Concertgebouw en 123ZING zullen worden ingezet voor het gezamenlijk coachen van leerkrachten, het organiseren van inspirerende muzikale evenementen en het inzetten van elkaars expertise en netwerken ter versterking van het muziekonderwijs op basisscholen in aanvulling op de digitale muziekmethode 123ZING.

Wat merken scholen die met 123ZING of Kazoo werken (of willen werken) hiervan?
De door Blink ontwikkelde Kazoo lessen zullen vanaf 1 augustus via de digitale lesomgeving van 123ZING bereikbaar worden. Er zullen geen nieuwe Kazoo lessen worden ontwikkeld. Scholen die met 123ZING werken krijgen de Kazoo thema’s er gratis bij. Scholen met een Kazoo licentie krijgen tot het einde van hun licentieperiode toegang tot de 123ZING methode. Mocht je 123ZING even willen uitproberen, vraag dan een gratis proefabonnement aan.

Bekijk de FAQ op onze website voor veelgestelde vragen over de krachtenbundeling van Het Concertgebouw en 123ZING en over de methode Kazoo.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 0348-727040 of mail naar info@123zing.nl.

Partners van het concertgebouw