Ontwikkelingen in schooljaar 2020-2021

overzicht van verschillende onderdelen van liedjes en lessen

123ZING blijft doorontwikkelen

123ZING zit niet stil. Onze ontwikkelteam is continue bezig met het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal of met het updaten van het al bestaande lesmateriaal. Op deze pagina vind je een globaal overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van dit schooljaar.

Geel rood oranje cijfer logo van 123ZING

Dit schooljaar zijn we bezig met de volgende ontwikkelingen:

Voltooide ontwikkelingen

.

Juni 2021: Lancering beweegliedjes

Speciaal voor de onderbouw hebben we bij 12 liedjes dans en beweging toegevoegd. Dansen jullie gezellig mee met Kirsten?

De 12 liedjes waar beweging/dans aan is toegevoegd zijn:

De beweegliedjes zijn als volgt vormgegeven: rechts zie je de videoclip en links zie je Kirsten de bewegingen voor doen. Zo kun je gemakkelijk het zingen en bewegen combineren.

Alle beweegliedjes voor de onderbouw zijn terug te vinden in het themabord Beweegliedjes | Onderbouw Daarnaast zijn ze binnen zoeken terug te vinden door te zoeken op het leerjaar in combinatie met het meedoen icoon dans.

Ga je aan de slag met één van de liedjes? Klik dan in het lesoverzicht op het lesonderdeel bewegen, deze herken je aan het blauwe icoon.

Januari 2021: Lancering energizers

Speciaal voor de bovenbouw hebben we toffe energizers gemaakt in de serie Power Up! In deze energizers dagen Rudebeats en Kirsten de leerlingen uit om samen aan de slag te gaan met het lichaam of de stem.

Deze energizers zijn korte muzikale activiteiten (+/- 5 minuten) voor in de klas of tijdens het thuisonderwijs. Een ideaal tussendoortje om het lichaam wakker te schudden en daarna weer vol frisse energie verder te kunnen met leren. Door de activerende video kun je direct met je klas meedoen en is er geen voorbereiding nodig.

Energizers dragen bij aan

  • plezier in de klas
  • samenwerken
  • goede concentratie
  • lichaamsbewustzijn
  • ontwikkeling van creativiteit

De gelanceerde energizers zijn:

  • Planet Hopping
  • Haka Bodypercussie
  • Disco Supermarkt

De komende periode lanceren we nog 5 nieuwe energizers! 

Oktober 2020: Opdrachten inleveren

Vanaf nu kunnen de componeeropdrachten uit de Leerlijn van 123ZING worden ingeleverd door leerlingen bij de leerkrachten! Zo heb je als leerkracht makkelijk toegang tot het gemaakte werk van jouw leerlingen en kun je ze verder helpen door feedback te geven op hun werk.

​Het is ook mogelijk om de ingeleverde opdrachten via jouw eigen leerkracht-account te bekijken en tonen op het digibord! 

September 2020: E-learning lessen voor de leerkracht

Sinds september 2020 bieden we binnen de 123ZING lesomgeving gratis e-learning lessen voor leerkrachten.  In deze e-learning lessen geven we praktische tips en handvatten over allerlei onderwerpen zoals over het gebruik van ritme-instrumenten en boomwhackers in de klas, het gebruik van123ZING in het Speciaal Onderwijs, over de 123ZING Componeertools en nog veel meer. 

Om alle ins- en outs over de methode te weten te komen hebben we de e-learning les ‘Basiskennis 123ZING’ ontwikkelt. Handig voor nieuwe, maar ook voor doorgewinterde leerkrachten!

De e-learning lessen doe je individueel en wanneer het jou uitkomt. Doormiddel van opdrachten en quizzes wordt je klaargestoomd voor het gebruik van 123ZING in je klas. 

Augustus 2020: Uitbreiding teken- & stempeltool

De tekentool & stempeltool is vanaf augustus 2020 uitgebreid met stempelsets in de boomwhackerkleuren, zodat je zelf een meespeelstuk met de ritme-iconen, de boomwhackerkleuren én tafelritme-iconen kunt maken. Het is ook  mogelijk om in video’s en slides te onderstrepen, doorhalen en aanwijzingen te noteren. Zo heb je een extra hulp in handen bij het instuderen van liedjes en meespeelstukken.