Probeerliedjes Speciaal Onderwijs

Muziek maken is een kwestie van doen! Probeer het zelf met onderstaande liedjes een meespeelstukken voor het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Wil je nog meer Speciaal Onderwijs Lesmateriaal Uitproberen? Vraag dan een proefabonnement aan en ga 2 maanden lang aan de slag met de hele methode!

Speciaal Onderwijs Lesmateriaal

In de digitale leeromgeving van 123ZING vind je lesmateriaal dat speciaal ontwikkeld is voor het Speciaal Onderwijs en kunt aanpassen naar het niveau van jouw leerlingen. Dit lesmateriaal is ontwikkeld vanuit de behoeftes van Speciaal Onderwijs scholen en sluit dus aan bij de verschillende clusters. 

Lessen voor het (V)SO

Hieronder vind je een selectie lessen die speciaal voor het Speciaal Onderwijs zijn geselecteerd. Van zingen tot meespelen op instrumenten, voor ieder wat wils. Achter de knop leerkrachtinformatie vind je de lesvoorbereiding die je stap voor stap begeleid bij het geven van de muziekles.

Uit De Nieuwe Wereld
Volg de symbolen en kleurnotatie en speel mee met ‘Uit de Nieuwe Wereld Deel 4’ van Antonín Dvořák
Rondje Boomwhackers
Speel in kleurgroepen mee op de boomwhackers en luister naar het mooie resultaat. En.. bedenk daarna zelf een ritme met de Stempeltool!
Dikke Zwarte Vlieg
Een dikke zwarte vlieg op je kamer, net als je wilt gaan slapen! Zing, speel mee op boomwhackers en buzzz mee met het refrein.
Waaien
Bomen die waaien in de wind. Rustig, mantra-achtig liedje, fijn om bijvoorbeeld de dag mee te beginnen of een moment van rust en concentratie te creëren. Mooi in de herfst!
Knappende Zeepbellen
In deze opdracht vliegen er zeepbellen door de badkamer. Dat kan er één zijn, dat kunnen er twee zijn of een groepje zeepbellen bij elkaar. Op het moment dat de zeepbel(len) knapt/knappen mogen de kinderen op hun instrument spelen!
Een meisje in een rolstoel met een jongen en een juffrouw

123ZING in het (V)SO

De opbouw en werkwijze van de 123ZING muziekmethode biedt, ook voor het (V)SO, een stevige basis voor het geven van muziekles. De methode biedt binnen de leeromgeving lesmateriaal dat speciaal is ontwikkeld voor het (V)SO, zoals liedjes en lessen die ondersteund worden met Nederlands met Gebaren. Daarnaast biedt 123ZING verschillende handvatten, zoals e-learning lessen en webinars, vol met tips over hoe je het lesmateriaal kunt inzetten en eventueel kunt aanpassen naar de behoeftes en het niveau van de leerlingen.