Speciaal onderwijs

123ZING leent zich uitstekend voor het speciaal onderwijs vanwege het laagdrempelige lesmateriaal. Daarnaast biedt de leeromgeving tools waarmee je de lessen en liedjes zo kunt inrichten dat deze aansluiten bij de behoeftes van jouw leerlingen.

Hoe gebruik je 123ZING in het speciaal onderwijs?

123ZING is vanuit de basis een muziekmethode voor basisscholen. Bij Waarom 123ZING vind je alle informatie over het lesmateriaal en de leeromgeving.

Afspeelsnelheid inhoudsopgave
Vertraag functie

Met de vertraag functie kun je liedjes op 80% of 90% van de originele snelheid afspelen. Zo kun je liedjes meer op maat aanbieden aan de leerlingen. 

Website overzicht van de e-learning en webinar
Didactische tips en trics

123ZING biedt je een helpende hand bij het geven van muziekles in het speciaal onderwijs met een uitgebreide support database, gratis E-learning lessen.

Afbeelding van de teken en stempel tool couplet 1
Teken & Stempel Tool

Met behulp van de Teken & Stempel Tool, die je bij iedere lesplayer vindt, kun je woorden wegstrepen, onderstrepen of gebruik maken van de stempels.

Beweging en dans

Veel liedjes binnen 123ZING zijn voorzien van bewegingen en/of dans. Ook bodypercussie wordt binnen de methode aangeboden. 

Zittende kinderen in de klas met muziekinstrumenten

Ontwikkelingen voor het speciaal onderwijs

Een vraag waar binnen 123ZING momenteel veel aandacht aan besteed wordt is: Hoe kunnen we het lesmateriaal voorzien van tools, zodat 123ZING nog beter inzetbaar is binnen het speciaal onderwijs. Zodat álle kinderen optimaal muziekplezier kunnen beleven aan de methode.

Ontwikkelingen die op stapel staan voor komend schooljaar zijn het toevoegen van NmG en pictogrammen aan het lesmateriaal.

Abonnement Basisschool

Speciaal onderwijsinstellingen maken gebruik van een basisschool abonnement, waarmee zij toegang hebben tot de complete 123ZING muziekmethode en leeromgeving. De prijs van dit abonnement is opgebouwd uit een basisprijs en een prijs per leerling. 

Per jaar

€95,00

+ 2,00 per leerling

Ervaringen van onze gebruikers!

Met 123ZING krijgt muziekonderwijs een plek binnen jouw school, culturele instelling, PABO, kinderdagverblijf of studie. Meer dan 52.000 (vak)leerkrachten gingen je voor. Lees hieronder enkele ervaringen van onze gebruikers.

Vincent

Consulent cultuuronderwijs & Cultuurcoach HART Haarlem

Voor het speciaal onderwijs is er niet 123 een leerlijn muziek voor handen. Elke groep heeft zijn eigen dynamiek, zijn eigen (on)mogelijkheden.

Daarom is het fijn om in de rijke leeromgeving die 123ZING biedt te grasduinen naar die liedjes en werkvormen die bij jouw groep passen. Je kunt ze goed bij elkaar bewaren op je eigen prikbord.

Doordat je de snelheid van de liedjes kunt aanpassen kun je de liedjes op een rustige tempo aanleren en de klas belonen met de swingende versie op het normale tempo.

Binnenkort verschijnen er ook liedjes met NmG gebaren. Daar gaan de leerlingen extra van genieten!

Ballon foto Liesje

Liesje

Vakdocent speciaal onderwijs

Als vakdocent muziek in het speciaal onderwijs (orthopedagogisch muziekbeoefenaar) put ik al jarenlang inspiratie uit diverse boeken, cd’s, bundels en dergelijke. Een aantal jaren geleden kwam de digitale methode 123ZING op mijn pad. Ofschoon deze methode in eerste instantie niet geschreven is voor speciaal onderwijs, is deze wel heel geschikt hiervoor. Met name de duidelijke uitleg en opbouw. De diverse functies die het programma kent zoals bijvoorbeeld het tempo instellen, ondertiteling, duidelijke beelden.

Via 123ZING heb ik diverse collega’s over de drempel kunnen helpen om het muziekonderwijs in de klas zelf aan te pakken. De methode nodigt uit om te experimenteren en te ontdekken.