Spelenderwijs

Lorem

Leerlingen met trombone

Over het spelenderwijsorkest

Wanneer op een basisschool muziekles wordt gegeven met de 123ZING muziekmethode dan ervaren de leerlingen hoe bijzonder het is om samen muziek te maken. 

Bij diverse 123ZING liedjes zijn er arrangementen voor orkesten gemaakt. Kinderen die al een instrument bespelen kunnen hiermee aan de slag, maar het is ook leuk om een schoolorkest te beginnen waarbij kinderen de allereerste kennismaking krijgen met grotere instrumenten (pop-, blaas- en klassieke instrumenten) en het samen muziek maken in een orkest, het Spelenderwijsorkest. 

Dit is een aanpak waarbij de basisschool in samenwerking met een lokale muziekpartner een samenspeelorkest kan starten. Vaak zijn instrumenten via die partner te lenen of gezamenlijk te huren.  Het Spelenderwijsorkest is een laagdrempelige manier om aan te sluiten bij het binnenschoolse muziekonderwijs.

123ZING is vanaf het begin betrokken bij dit initiatief. We hebben bij diverse 123ZING liedjes extra lesmateriaal ontwikkeld waardoor de liedjes inzetbaar zijn bij het Spelenderwijsorkest en goed aansluiten als een basisschool gebruik maakt van de 123ZING muziekmethode.

Spelenderwijsorkest liedjes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gekleurde componeertool met instrumenten en noten
Componeertools

Met de Componeertools kunnen alle leerlingen van groep 1 t/m 8 aan de slag met het zélf creëren en componeren van muziek.

Power up energizer Haka Bodypercussie met Kirsten en Ruud
Energizers

Energizers zijn korte muzikale activiteiten.  Ideaal als  tussendoortje om daarna vol energie verder te kunnen met leren.

123ZING trainer Cassandra in de handen klappen muzieknoten in een getekende stad
Wereldmuziek liedjes

Hoe maken ze muziek in andere landen? Je ontdekt het met de verschillende wereldmuziek liedjes, voor groep 1 t/m 8!

Melodische arrangementen voor boomwhackers in kleuren
Meespeelstukken

De meespeelstukken zorgen ervoor dat je gemakkelijk aan de slag kunt met ritme-instrumenten en boomwhackers. 

Foto met instrumenten met een vraag
Quizzes

Door middel van quizzes reflecteren de leerlingen op vaste momenten op hun nieuw verworven kennis en vaardigheden.

Zangeres voor een kerstboom en sneeuwpop
Themaliedjes

Gebruik 123ZING bij schoolbrede thema’s zoals de Kinderboekenweek, Kerst, Valentijnsdag, Carnaval of de Kindermuziekweek. 

Leerdoelen en competenties binnen 123ZING

De 123ZING digitale muziekmethode is gebaseerd op de leerlijn muziek van het SLO en sluit aan bij de kerndoelen 54, 55 en 56. Daarnaast stimuleert het lesmateriaal leerlingen in de ontwikkeling van 21e eeuwse vaardigheden.