Spelenderwijs-orkest

Werkt jouw basisschool met 123ZING? Wie weet is een schoolorkest een leuk vervolg! Zoek de samenwerking met een muziekvereniging of andere muzikale partner. 123ZING biedt bij diverse liedjes speciale arrangementen en lesmateriaal om eenvoudig een samenspeelorkest te starten, het Spelenderwijsorkest.

Wat is het Spelenderwijsorkest?

Spelenderwijsorkest is een verzamelnaam voor opleidingsorkesten waarin kinderen ervaren hoe bijzonder het is om samen muziek te maken. Ze maken binnenschools kennis met muziek en maken vervolgens samen de eerste stap naar de buitenschoolse muziekprojecten in samenwerking met muziekverenigingen en muziekscholen.

Bij diverse 123ZING liedjes zijn er arrangementen voor Spelenderwijsorkest en jeugdorkest gemaakt. Kinderen die al een instrument bespelen kunnen hiermee aan de slag, maar het is ook leuk om een schoolorkest te beginnen waarbij kinderen de allereerste kennismaking krijgen met grotere instrumenten (pop-, blaas- en klassieke instrumenten) en het samen muziek maken in een orkest, het Spelenderwijsorkest.

Kindermuziekweek 2022

Bij het kindermuziekweeklied van dit jaar maakt 123ZING een compleet lespakket mét jeugd- en spelenderwijsorkestarrangement.

Arrangementen half januari beschkbaar.

Spelenderwijsorkestliedjes

Hieronder vind je een selectie van de 123ZING liedjes die zijn bewerkt voor het Spelenderwijsorkest (schoolorkest) en jeugdorkest. Per lied vind je een meespeelvideo als hulp bij het instuderen en bij de ‘Leerkrachtinfo’ van het lied vind je bij downloads de partituren en mp3’s. Bekijk het complete aanbod spelenderwijsorkestliedjes in het 123ZING (proef)abonnement

Ik En Jij (verwacht)

Hét Kindermuziekweeklied van 2022. Over vriendschap door dik en dun!

Muziek Kan Altijd

Muziek is én kan overal! Zelfs als je niet bewust met muziek bezig bent, klinkt er vaak toch muziek om je heen.

Sintmedley

Wat krijg je als je heel veel Sinterklaasliedjes achter elkaar zingt? Juist! Een sintmedley! Zing en speel mee met bekende Sinterklaasliedjes.

Kijk eens Wat Ik Kan

Applaus! Niet voor de leeuwentemmer of olifanten, maar voor Gijs die al kan schrijven en Sarissa die haar eigen veters strikt.

Banaan
Een ode aan de banaan! Want de banaan staat bovenaan.
Olga

Er was er eens een oude rus, die was verliefd op Olga.. Maar Olga… die is verliefd op Iwan! Als dat maar goed gaat en er niemand in het koude water van de Wolga springt.

Feest

Overal ter wereld wordt feest gevierd: een verjaardagsfeest, kerstfeest, babyfeest, suikerfeest, trouwfeest, leesfeest. 

De Twaalf Maten Blues

Zing je ook graag onder de douche? Dat kan zeker met De Twaalf Maten Blues! Door deze vaak te luisteren en zingen, ‘voel’ je door de vaste vorm waar de muziek naartoe gaat.

Carnaval

Carnaval, hoera hoezee! Een ouderwetse carnavalskraker waar je vrolijk van wordt… Feest mee en loop met elkaar de polonaise! 

Aan de slag met een lied

Per lied vind je de volgende onderdelen voor het jeugd- en Spelenderwijsorkest.
Klik in het lied op ‘Leerkrachtinformatie’ en kies ‘Downloads’.

Meer betrokkenheid van leerlingen én groepsleerkracht

Bij binnenschoolse projecten op een basisschool die werkt met 123ZING kan de groepsleerkracht met behulp van de meezingvideo’s én de meespeelvideo’s eenvoudig helpen om de zang én het ritme in te studeren. Deze voorbereiding maakt de leerlingen nog enthousiaster en bij de orkestlessen met de instrumenten boeken de kinderen nog sneller resultaat!. Het lied én het ritme zijn al bekend!

Wil je meer weten over het starten van een Spelenderwijsorkest?

Spelenderwijsorkest partners:

De jeugd- en spelenderwijsorkestarrangementen bij de 123ZING liedjes zijn ontwikkeld i.s.m. Musidesk Rijnbrink en Het Concertgebouw.