Implementatie- training

Zoek je ondersteuning bij de implementatie van 123ZING bij jou op school? Én heb je zin in een actieve, inspirerende trainingsdag? Kom dan naar de Implementatietraining voor kartrekkers muziek en vakleerkrachten.

Over de training

In de Implementatietraining voor kartrekkers muziek en vakleerkrachten ga jij onder leiding van een 123ZING trainer aan de slag met het opstellen van een School Muziekplan voor jouw school. Je krijgt in deze training zowel direct toepasbare handvatten en informatie als nieuwe muzikale inspiratie aangereikt. Of jouw school net gestart is met 123ZING óf al langer met onze methode werkt, maakt hierbij niet uit. 

Dit neem je mee naar huis:

Training details

Met de Implementatietraining van 123ZING krijg jij als kartrekker muziek of vakleerkracht, alle kennis en handvatten toegereikt om 123ZING nóg beter te verankeren bij jou op school. Na het volgen van de training beschik je over een School Muziekplan afgestemd op de wensen van jouw school,  kun jij helderheid scheppen in de taakverdeling m.b.t. muziek bij jou op school, kun jij ervoor zorgen dat muziek een vast onderdeel wordt van het lesprogramma bij jullie op school én zorg jij ervoor dat al jouw collega’s met plezier muziekles geven.

Tijdens deze actieve trainingsdag helpt de trainer je om tot een overzichtelijk en tastbaar School Muziekplan te komen. In dit plan wordt antwoord gegeven op vragen waar jullie nu als school tegenaan lopen en worden jullie wensen m.b.t. muziek praktisch toepasbaar gemaakt. Daarnaast krijg je deze dag weer een dosis nieuwe muzikale ideeën aangereikt!  

Ochtendprogamma

09:30 uur | Inloop

10:00 uur | Muzikale start


10:15 uur | School Muziekplan
We gaan aan de slag met het School Muziekplan en gebruiken hiervoor de informatie die je vooraf hebt verzameld op jouw school. We bekijken daarnaast verschillende casussen en ontdekken de brede inzetbaarheid van het 123ZING lesmateriaal. Dit doen we zowel plenair, in groepjes als zelfstandig. Door middel van de diverse interactieve werkvormen bouw je stap voor stap aan je eigen School Muziekplan.

12:30 | Lunch

 
Middagprogamma

13:15 uur | Jouw rol als kartrekker of vakleerkracht
We zoomen in op jouw rol als kartrekker of vakleerkracht binnen de school. Welke obstakels kom je tegen in de praktijk en hoe kun je die oplossen? Hoe kan het 123ZING lesmateriaal zo worden ingezet dat de hele school hier actief mee aan de slag gaat? Je sluit de dag af met een concreet en praktisch plan en vol nieuwe muzikale ideeën.

15:30 | Einde Implementatietraining

Vragen waar we tijdens de Implementatietraining mee aan de slag gaan:

 • Welke plek heeft muziek op dit moment op jullie school en wat zijn jullie wensen?
 • Hoe kun je het 123ZING lesmateriaal optimaal inzetten en laten aansluiten op jullie schoolprofiel, vakoverstijgend bij diverse leergebieden, maar ook aansluitend bij thema’s en projecten.
 • Wat is de taakverdeling tussen de kartrekker, de (eventuele) vakleerkracht en de groepsleerkrachten?
 • Waar loop je op school tegenaan als kartrekker of vakleerkracht?
 • Wordt de wens voor structureel muziekonderwijs door iedereen gedragen en hoe kun je het team (opnieuw) activeren om aan de slag te gaan met 123ZING?
 • Welke afspraken wil je opnemen in jullie School Muziekplan?

Voorafgaand aan de Implementatietraining sturen wij je een aantal vragen over de huidige situatie van het muziekonderwijs op jouw school en de wensen die de school ten aanzien van het muziekonderwijs heeft. Tijdens de trainingsdag gebruik je deze informatie bij het vormen van jouw School Muziekplan.

De vragen die worden gesteld zijn:

 • De vragenlijst ‘Voorbereiding Implementatietraining’: deze vragenlijst bestaat uit 10 vragen die betrekking hebben op jullie visie en wensen ten aanzien van muziekonderwijs;

 

 • De vragenlijst ‘Nulmeting 123ZING’ voor het team: deze vragenlijst bestaat uit 4 vragen die betrekking hebben op het gebruik van 123ZING en de wensen en behoeftes van elk teamlid ten aanzien van ondersteuning bij dit gebruik. 

Na de Implementatietraining ga je op school actief aan de slag met het School Muziekplan dat je tijdens de trainingsdag hebt opgesteld. Om je te helpen bij eventuele vragen achteraf ontvang je een voucher voor deelname aan één van de maandelijkse online intervisie spreekuren met onze trainers.

Voor wie is de Implementatietraining bedoeld?

Kartrekker muziek: dit is de spil op school als het gaat om muziekles geven met 123ZING. Dit kan een leerkracht zijn of de interne cultuur coördinator, maar ook een onderwijsassistent of directeur: kortom degene die de kar trekt als het gaat om muziek bij jullie op school.

Vakleerkracht: dit is de muzikale expert die muziekles geeft op school. Dit kan zijn: iemand met een opleiding docent muziek, een leerkracht met een specialisatie muziek of bijvoorbeeld een musicus die vakleerkracht is geworden.

Ook deelnemers van de vroegere 123ZING certificaatdagen zijn van harte welkom!

De kosten voor de Implementatietraining bedragen: 

€395

De kosten voor deze training zijn inclusief:

 • één trainingsdag gegeven door een 123ZING trainer;
 • voucher voor 1 x deelname aan het maandelijkse online intervisie spreekuur met onze trainers;
 • format voor het School Muziekplan;
 • toegang tot extra tutorials en actuele tips speciaal voor deelnemers aan de implementatietraining.
 • volop ruimte voor intervisie en het stellen van vragen;
 • hand-out van de presentatie van de trainer;
 • een persoonlijk certificaat van deelname;
 • gedurende de dag koffie, thee, water en iets lekkers, plus een uitgebreide lunch;
 • 123ZING goodiebag voor het hele team.
Geen maatregelen van overheidswege die fysieke trainingen in de weg staan:
 • Deelnemer heeft corona: collega mag training overnemen en/of deelnemer mag op een andere locatie deelnemen (geen restitutie).
 • Locatie is wegens corona gesloten: Indien geen andere locatie gevonden kan worden mag de deelnemer op een andere locatie of een ander moment deelnemen (geen restitutie)

Wel maatregelen
van overheidswege die fysieke trainingen in de weg staan:
 • De trainingsdag wordt aangeboden in een online variant: bij voldoende aanmeldingen gaat de trainingsdag door (geen restitutie, wel €95 korting op deelnamekosten). Deelnemer mag kosteloos een collega sturen ter vervanging of de deelname verplaatsen naar een andere trainingsdag.

Schrijf je in!

Schrijf je in voor de Implementatietraining. De training vindt plaats op locaties door heel Nederland, zo kun je deze altijd volgen op een plek bij jou in de buurt!

Implementatietraining
wo.

21

sep.
2022
Implementatietraining
ma.

26

sep.
2022
Implementatietraining
za

08

okt.
2022
Implementatietraining
di

11

okt.
2022
Implementatietraining
vr

14

okt.
2022
Implementatietraining
do

10

nov.
2022
Implementatietraining
za

12

nov.
2022
Implementatietraining
do

24

nov.
2022
Implementatietraining
ma

23

jan.
2023
Implementatietraining
za

11

feb.
2023
Implementatietraining
di

21

feb.
2023
Implementatietraining
vr

17

mrt.
2023
Implementatietraining
ma

20

mrt.
2023
Implementatietraining
di

11

apr.
2023
Implementatietraining
wo

19

apr.
2023
Implementatietraining
vr

12

mei
2023
Implementatietraining
wo

24

mei
2023

Ervaringen van onze gebruikers!

Met 123ZING krijgt muziekonderwijs een plek binnen jouw school, culturele instelling, PABO, kinderdagverblijf of studie. Meer dan 52.000 (vak)leerkrachten ging je voor. Lees hieronder enkele ervaringen van onze gebruikers.

Portretfoto testimonial vakdocent

Desirée

Vakdocent

Ik gebruik graag instrumenten. Dit om aan de docenten te laten zien dat het op een makkelijke manier kan. Dit gedeelte vinden de kinderen vaak het leukst … lekker bezig zijn.

Mijn mooiste 123ZING moment is dat ik allemaal blije koppies in de klas heb omdat ze merken dat ze samen muziek aan het maken zijn en het nog mooi klinkt ook. Dit kan zingend zijn maar ook met instrumentjes.

Portretfoto leerkracht Debbie

Debbie

Leerkracht

Bij de wekelijkse thema’s in de klas doe ik regelmatig een muziekactiviteit, soms een herhaling uit het leerlijnbord, soms een los liedje, of juist een les met instrumenten!

Sinds we de 123ZING methode op school gebruiken wordt er daadwerkelijk in alle groepen muziek gegeven! Dat was in de jaren daarvoor niet het geval.